15.10.2018

Даниела Савеклиева и Александър Мацурев бяха гости на откриването на реновираната сграда на областната администрация в Благоевград

Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева  и Александър Мацурев бяха гости на церемонията по откриване на реновираната сграда на областната администрация в Благоевград. Реконструкцията за повишаване на енергийната ефективност на сградата е извършена по проект „Зелени сгради за общо зелено бъдеще – Грийн” по програмата Интеррег, в който участва и община Кочани, Република Македония. Стойността на проекта е близо 400 000 евро, като по него е реновирана и административната сграда на община Кочани, проведени са обучения и кампании за повишаване на информираността за устойчиво използване на енергията и изграждане на „зелена” инфраструктура.

В събитието и заключителната пресконференция участваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на местното самоуправление на Македония Сухейл Фазлиу, кметовете на Благоевград Атанас Камбитов, на Разлог Красимир Герчев, на Банско Георги Икономов, председателят на ОбС-Разлог и общински ръководител на ГЕРБ-Разлог д-р Мария Копанарова.

„Финансирането на такива съвместни проекти с европейски средства е от голямо значение в контекста на приоритета Западни Балкани на българското европредседателство. Програмата Интеррег е възможност за интеграция и да се постига повече за подобряване на околната среда, на по-добри условия за работа, показва начин на сътрудничество и партньорство от двете страни на границата”, коментира областният координатор на ГЕРБ и народен представител Даниела Савеклиева.

 

< Назад