21.09.2022

Кандидатът за народен представител Александър Мацурев: Категорично против съм исканото от ВиК – Благоевград увеличение на цената на водата

С тревога и категорично недоволство посрещам новината за поисканото от ВиК ЕООД – Благоевград увеличение на цената на водата за общините в района. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Александър Мацурев.

„След ценовия удар на хранителни стоки, енергийни продукти и консумативи, тази индексация на прага на очакваща ни тревожно тежка зима е не само неоправдана, но и немотивирана и несъобразена икономически”, категоричен е Александър Мацурев. По думите му на този етап не се вижда изпълнение на инвестиционна програма от страна на ВиК оператора, която да е довела до подобряване на продукта, като качество,  напротив.

Според Арександър Мацурев поскъпването  с 25 % на цената на водата ще бъде още един удар във финансово отношение за домакинствата в общините.

„Категорично против съм това, необходима е промяна на методиката за определяне цената на водата. Като се вземе предвид спецификата на района, в който живеем и че не е необходим голям разход за доставяне и пречистване, означава, че не е нужно цената да е такава, както ако се ползва електричество или друг енергиен ресурс.

Като гражданин и кандидат за народен представител, който има парламентарен опит  като член на Комисията по околна среда и води в Народното събрание съм категорично против всяко предложение за увеличение, и настоявам за справедливо определяне цената на питейна вода и пречистване”, заяви Александър Мацурев.

Той се надява местните власти, в лицето на общинските съвети, също да изразят своето несъгласие и да защитят интересите на хората, като отхвърлят всяко предложение и мотиви за по-висока цена на водата.

< Назад