13.12.2020

Николина Ангелкова обсъди с представители на бизнеса от Ботевград мерките за подкрепа на предприятията във връзка с втората вълна от COVID 19

Мерките за подкрепа на предприятията във връзка с втората вълна от COVID 19, запазването на работната сила и възможността за инвестиции в община Ботевград обсъдиха народният представител и областен координатор  на ГЕРБ за София - област Николина Ангелкова  и общинският ръководител на ГЕРБ в общината Дамян Маринов с мениджмънта на “NAKMASH” и „ВЕСИТОН“ . Компаниите имат значим принос за икономиката в региона, осигурявайки заетост в съвременни производства.

Николина Ангелкова изтъкна, че правителството, начело с премиера Борисов, успоредно със здравните, работи по план за преодоляване на икономическите последици от пандемията, предизвикана от COVID -19. По повод Националния план за възстановяване на България Ангелкова  обобщи, че идеята е да се постигне  трансформация на икономиката. Ще има отделно перо за работещия бизнес и отделен фонд за дигитализация, модернизация, иновация, зелен бизнес“, заяви областният координатор на ГЕРБ.

По време на срещите като основен проблем пред бизнеса се очерта липсата на квалифицирани кадри в региона. По думите им  единственият начин за справяне с кадровия проблем е дуалното обучение.

Областният координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова проведе среща и с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, който открои като изключително полезни и навременни средствата, отпуснати от страна на правителството за внедряване на мерки за енергийна ефективност и основен ремонт на сградата на „МБАЛ-Ботевград“-блокове 1,2,3 . По думите му голяма част от бизнеса на територията на общината се възползва от мярката 60:40, която е насочена към запазването на работни места.

< Назад