22.01.2021

Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова проследи подготовката за възстановителни дейности след продължителните валежи в община Костинброд

Народният представител  и координатор на ГЕРБ за София област  Николина Ангелкова заедно с кмета на Костинброд  Трайко Младенов бяха отново в общината и направиха оглед на щетите, нанесени от продължителните валежи преди седмица. Те се запознаха на място , как ще протекат възстановителните дейности в село Голяновци, в гр. Костинброд,  както и в село Петърч, което бе сред най-тежко пострадалите. Работи се по възстановяване и укрепване на скъсаните диги на река Блато.

„Реките заляха село Петърч, което не се е случвало повече от 15 години, част от Костинброд беше залята, което не се е случвало повече от 10 години. Правим всичко възможно с общи усилия да помогнем на пострадалите хора от района“, коментира Николина Ангелкова. Тя обобщи, че благодарение на отпуснатите средства от страна на правителството на стойност от  1 155 000 лв. , общината ще може да се справи с тежката ситуация.

„Подкрепата, която ни даде правителството  в този момент ни е толкова нужна. В рамките на тази седмица ще започнем спешните неотложно аварийни дейности по реките. Огромна благодарност към полицаите и пожарникарите, които три дни бяха до нас, без почивка, без сън, за да овладеем ситуацията.“, коментира кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

< Назад