10.12.2018

Депутатите Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов присъстваха на първата копка на ремонта на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Симитли

Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов взеха участие в церемонията по стартиране на строителството на проект за мащабен ремонт на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Симитли.  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът Апостол Апостолов направиха първа копка на обекта. По проекта, на стойност 2 млн. лв., предстои да бъдат изградени три иновативни класни стаи за обучение на открито, спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за лекоатлетическо бягане.

Финансирането е осигурено от Държавен фонд „Земеделие” и Община Симитли. В рамките на строително – монтажните дейности ще бъдат извършени ѝ други промени по материално-техническата база на училището, сред които изграждане на беседки на открито, снабдени със специални настилки и покривни роботи.
По-късно се проведе срещна с директори и учители от Симитли и региона, на която

бяха обсъдени промените в Наредбата за приобщаващото образование и други нормативни актове, свързани с извънкласните занимания в държавните и общински училища, за които в бюджета са предвидени 25 милиона лева за следващата календарна година. професионалното образование в специалностите, които са с техническа насоченост.

 

< Назад