14.06.2016

20 души посетиха приемната на народния представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова в Търговище

Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова проведе днес приемен ден за жителите на Търговище и Омуртаг. В офиса на партията в Търговище д-р Стоянова се срещна с близо 20 души, които коментираха с нея актуални теми и въпроси. Най-често обсъжданите проблеми бяха от личен характер, социално-битови, имотни, както и такива, касаещи образованието и трудовата заетост.

Представители на Независимия учителски синдикат към КНСБ в Омуртаг  изразиха недоволството си от това, че от месец януари заплатите на детските учители в общината се бавят. Те споделиха още, че вече месеци наред на близо 170 педагози и служители в сектор Предучилищно образование не са изплащани социални придобивки/ средства от фонд СБОК, представително и работно облекло/. Според представителите на синдиката, това е грубо нарушение на трудовото законодателство  и настояват община Омуртаг да спази нормативните актове, както и да изготви работеща стратегия за оптимизиране на персонала в детските градини. Д-р Венка Стоянова пое ангажимент да проучи въпроса и да съдейства за неговото разрешаване според правомощията си.

Приемните на народния представител ще продължат и през следващите месеци. Те ще се осъществяват по предварително обявен график след записване от страна на желаещите граждани.

< Назад