04.09.2022

Борисов в Силистра: Фирми и посредници, близки до "промяната" бъркат в джоба на хората всеки ден, грабежът е чудовищен! (ВИДЕО)

Изумен съм какъв страх ги тресе партиите на подмяната -много ги е страх от ГЕРБ. А основните ни опоненти от БСП, заради които беше създадена ГЕРБ, вече въобще не говорят за победи. Чудят се за кого да се прилепят, за да бъдат във властта. Същото се отнася и за "Да, България“ – една лодка хора. Това каза в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Винаги сме свеждали харчовете на държавата до най-ниските в Европа. Най-нисък дефицит и външен дълг – първи бяхме в Европа. Изборите на 2-ри октомври са пети подред и струват близо 80 милиона на държавната хазна. Защо тогава да правим кампания, ако и този път не направим правителство? Защо харчим народните пари? За да си чешем езиците по кампании!?”, попита риторично Борисов.

Той добави, че предишните управляващи не са надградили нищо от направеното от ГЕРБ – нито АМ „Хемус“, нито пътя Велико Търново – Русе.
“АМ „Хемус“ беше платена от нас. И най-голямата радост на Кирил Петков и на Еконта от Русе беше, че спират магистралата. После похарчиха и оставените пари и сега държават е на огромен дефицит”, уточни лидерът на ГЕРБ.

“Всеки ден хората виждат инфлацията в бензиностанцията и в магазина. През 2020 г. токът при „възрастния“ Борисов струваше 75,63 лв. При „младия“ Петков през 2022 г. токът струва 846,59 лв. Избирайте сами! Ние можем да върнем цената минимум с 50-60 процента надолу. Токът е скъп заради посредниците. Това са няколко фирми, близки до „промяната“, които бъркат в джоба на хората”, каза още Бойко Борисов.
Той подчерта, че няма хранителен продукт, който да не се е вдигнал в рамките на управлението на „промяната“. “И не е виновна войната. Ние си произвеждаме всичко сами. Когато графиките показват фактите, дори посредниците мълчат”, допълни председателят на ГЕРБ.

“Бензинът при нас беше 2,07 – 2,10 лв. на литър. При „промяната“ цената стига до 3,40 лв. Над 50 процента увеличение! Всеки ден Кирчо и Асен ви бъркат в джоба и вадят тези пари. Същото е и при дизела: 2,07 – 2,09 лв. на литър при нас, сега 3,54 – 3,58 лв. Можем да върнем цените с един лев надолу!”, допълни Борисов.

“Мога да сваля цената на бензина веднага с един лев – отиваш на бензиностанцията, зареждаш 100 литра и ти връщат 100 лева. Цените са високи заради посредническата дейност. Чудовищен грабеж! Всеки ден ви бъркат в джоба!”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Борисов уточни, че договорът с „Газпром“ за доставка на газ при ГЕРБ е бил на цена 86 евро. „Промяната“ го махнаха, за да излъжат десните избиратели, че махат „Газпром“, докато в същото време „Булгаргаз“ купуват от посредниците на „Газпром“с 28 процента по-висока цена. “С по 30 милиона на ден ви бъркат в джоба”, категоричен беше Бойко Борисов.
Председателят на ГЕРБ призова да бъде направено правителство след 2 октомври, за да бъдат изгонени посредниците и да бъде либерализиран пазара, където трябва.

„Булгаргаз“ получават 800 милиона кредит от държавния бюджет за покупка на газ. Тези пари ще бъдат дадени по същата схема – 240 милиона ще отидат при посредниците. И после как ще се връща този кредит? Как ще се изкарат парите да се върне?”, попита Бойко Борисов.

“Властта е нужна на Киро и Асен, за да могат да прикрият къде отиват парите. За тях е рисково да дойде друго правителство. За половин месец служебните министри навсякъде извадиха далаверите на „промяната“. Всеки ден показват какъв лъжец е Кирил Петков”, каза още той.

“Защо не сме строили газовата връзка 12 години? Защото нямаше тръба от Азербайджан до Гърция. Тръбата стана готова през 2020 г. И построихме интерконектора до половината. При нас е започнато, финансирано, проектирано и строено. При Румен Радев ще е завършено. Кирил Петков го няма изобщо. Съвсем малко при него е строено”, каза още председателят на ГЕРБ.
"Промяната“ е един автобус хора – от последната врата един слиза, посреща този от първата и затова после става шеф на парламента”, с ирония уточни Борисов.

“Нямам неизпълнено обещание. Когато построим АМ „Хемус“, ще се пенсионирам. Заявил съм го и ще го направя. За съжаление гледам, че поне още сто години трябва да изкарам”, добави Борисов.

Той добави, че правителството на Кирил Петков е най-изгодно за Руската федерация. “През последните шест месеца сме имали най-големия стокооборот с тях. Всички са ни мили, но българите са ни най-мили. Стига са ни бъркали в джобовете и изнасяли парите навън – едните за Русия, другите за Швейцария”, каза Борисов.

“Оставихме 12 милиарда резерви на „промяната“. За решаване на кризи. След тяхното управление служебният финансов министър казва, че трябва 15 милиарда на бюджета, а премиерът Гълъб Донев казва, че трябват още 6 милиарда”, уточни той.

“Най-добре от всички се справихме с Ковид кризата. Най-добре се справихме и с миграционната криза. Най-добре се справихме с гръцката финансова криза. Можем да се справим и сега. Но ни трябва сила. Трябва ни единство! ГЕРБ има решение”, завърши Борисов.

 

< Назад