05.03.2024

Бойко Борисов: От ГЕРБ-СДС подготвихме проект на споразумение за съвместно управление с ПП-ДБ

Медия: СНИМКА: БГНЕС

От ГЕРБ-СДС подготвихме проект на споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание, който ще изпратим на колегите от ПП-ДБ. Нека дадем още един шанс на преговарящия екип, в който са Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Компетентни, твърди, но и убедени, че можем да намерим решение за съставяне на кабинет без избори. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националното съвещание на партията.

Лидерът на партията бе категоричен, че повече в “сглобки” няма да участва. „Не искам да разбирам от медиите коя фирма са вкарали в тол-системата, кой е новият шеф на митниците и на АДФИ, както и за поголовните смени на шефове в НАП по общините“, каза той. Борисов попита риторично дали е правилно от Промяната да не съгласуват назначенията с вицепремиера Мария Габриел. В кабинет, в който са Тагарев, Василев, Богданов, министърът на спорта и на туризма, Габриел ще се провали, а този провал ще е и на ГЕРБ, допълни Борисов.

Той поясни, че ГЕРБ като отговорна партия трябва да се опитат да въведат ред в този хаос, иначе разделението в държавата в следващите месеци ще отиде в много посоки, но накрая нищо няма да се случи. „Партията ни е мила, но държавата е над всичко! Отивайки на избори трябва да сме наясно, че разделението в обществото ще се утрои. Поотделно ще бъдем по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България“, категоричен беше Борисов.

По думите му за тези 3 години “промяна” България се докарала дотам, че да се радва, че изобщо седи на масата на европейските държави. “Поне за Шенген сме на масата и ако покажем някаква стабилност в държавата, след евроизборите можем да атакуваме и приемането ни по суша. Това са стъпки напред, колкото и назад да бяхме през последните години”, заяви той.

Борисов припомни, че ГЕРБ е преминал през големи изпитания, но за ужас на противниците партията е станали по-силна. „Аз все още съм председател на партията, защото винаги сте ми вярвали през годините и съм ви превел през кризите по възможно най-добрия начин. Затова по време на управлението ни България е правила, строила, произвеждала“, допълни още той. Лидерът на ГЕРБ предупреди, че българският народ ще плати цената за направените неща през последните 3 години.

< Назад