04.02.2024

Бойко Борисов пред ГЕРБ-София: Силната връзка с хората е в основата на успеха ни

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе събрание на партийната структура в София, за да запознае лично народните представители, общинските съветници и ръководителите на райони в столицата с политическата ситуация, свързана с блокажа на Столичния общински съвет. Борисов коментира с присъстващите  решенията, които предстои да бъдат предприети както в София, така и на национално ниво. На срещата присъстваха дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и областният координатор на ГЕРБ в София Даниела Райчева.

„ГЕРБ е партията, която хората свързват с работа и отговорност. Видно е, че в момента има нужда от план за спасение на София“, коментираха присъстващите по повод хаоса в управлението на столицата в последните три месеца.

По време на събранието бяха отчетени десетки проведени срещи, мероприятия и открити приемни за граждани в София през последния месец, в които се включиха активно и европейски депутати.  Само през месец януари партията е приела над 40 нови членове от различни столични райони.

„Силната връзка с хората е в основата на успеха ни!“, подчерта Бойко Борисов.

            През последната седмицата бяха осъществени редица срещи с граждани. Народният представител Христо Гаджев и общинските съветници Мирослав Боршош и Екатерина Йорданова разговаряха с жители на район „Люлин“ по покана на районния координатор Стефан Арсов. По време на срещата беше обсъдена инициативата на Жени ГЕРБ с председател г-жа Йорданова, която се проведе на Световния ден за борба с рака на 4 февруари.

Евродепутатът Андрей Новаков се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ в район „Оборище“ по инициатива на ръководитела на района Маргарита Александрова. Новаков беше категоричен, че София трябва да бъде център на разговорите за бъдещето на страната ни в Европейския съюз. „Говоря с наши сънародници в цяла България и се убеждавам, че искат от евродепутатите ясни послания и един по-човечен Брюксел. Радвам се, че ГЕРБ-София се върна към диалога лице в лице с гражданите“, каза той.

На 1 февруари народни представители, общински съветници, кметове на райони, координатори на районни структури, както и десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ в София се събраха пред Мемориала на репресираните от комунизма по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. По-късно през деня Ковачев посети клуба на партията в район „Красна поляна“.  По покана на районния координатор Диян Иванов Андрей Ковачев и общинския съветник Анна Стойкова разговаряха с местни жители относно бъдещето на София, както и за европейския път на България.

В район „Банкя“ бяха проведени срещи с местни жители – общинските съветници Анна Стойкова, Румен Александров и Антон Хекимян организираха открити приемни за граждани.

Народният представител Александър Иванов и общинският съветник Антон Хекимян проведоха приемна за жители на район „Красно село“. Александър Иванов и общинският съветник Димитър Вучев отговориха и на множество запитвания от граждани в рамките на приемен ден в район „Витоша“.

Народният представител Александър Ненков, общинският съветник и районен координатор на ГЕРБ-Панчарево Ваня Тагарева и областният координатор на партията в София Даниела Райчева разговаряха с членове и симпатизанти в присъствието на кмета на район „Панчарево“ – Евгения Алексиева. По-рано през седмицата Ваня Тагарева и Александър Ненков имаха и открита приемна за граждани на района.

По инициатива на партийната организация в район „Възраждане“ беше открит нов параклис. Изграждането на параклиса е осъществено с лични средства от Иван Киров и Фондация „Паолина Томова“ – със съдействието на дългогодишния кмет на района Савина Савова и екипа й. Храмът беше осветен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит.

 

< Назад