23.03.2023

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев проведе среща с Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев проведе среща с Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. По време на срещата бяха обсъдени проблемите пред бранша, както и политики и мерки за решаването им.

Представителите на камарата споделиха, че от 2021 г. изпитват сериозен проблем със суровината поради неправилни административни решения. Същите по думите им са предизвикали спекула и хаос в бранша, съкращаване на персонал и закриване на предприятия.

Камарата на дървообработващата и мебелната промишленост посочиха, че много от проблемите им са засегнати в предизборната програма на ГЕРБ и в нея е посочено как могат да бъдат решени. По време на срещата бе обсъден и проблемът с липсата на контрол над вноса на мебели от трети страни, които не отговарят на европейските стандарти. Кръговата икономика и рециклирането на суровини и материали при производството също бе засегнато в хода на разговора.

На срещата присъстваха проф. Георги Костов и Любен Татарски.

< Назад