03.03.2015

Владимир Тошев от ГЕРБ – Видин участва в тържественото отбелязване на Трети март

 

Народният представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, представители на общинското ръководство, членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и стотици видинчани се включиха в тържественото отбелязване на Трети март. По традиция честванията във Видин започнаха с празнично шествие от музей „Конака” до площад „Бдинци”, където се проведе ритуал по издигане на националния флаг.

Народният представител Владимир Тошев поднесе венец пред паметника на Трети Бдински полк и се преклони пред саможертвата на хилядите народни синове, дали живота си за свободна България. Пред паметника на героите, цветя бяха поднесени от общинската организация на ГЕРБ – Видин и Младежки ГЕРБ. Членове на младежката структура на партията раздадоха за поредна година стотици български знамена на видинчани.

В своето обръщение към видинчани, народният представител от ГЕРБ – Видин Владимир Тошев подчерта, че Трети март е ден, който събира в едно гордост, родолюбие и преклонение пред саможертвата на хилядите народни синове - революционери, просветители, общественици – дали живота си за национална независимост и свобода. „Днес ние сме отговорни за бъдещето на България. Да бъдем заедно - обединени и силни! Да помним думите на Левски – Срещу нашите задружни сили не може да противостои и най-мощната стихия”, каза Тошев.

С поднасяне на венци и цветя, 137-та годишнина от Освобождението на България почетоха общинските организации на ГЕРБ в Белоградчик, Димово и Чупрене. В община Ружинци членове на общинската организация на ГЕРБ раздадоха 137 български знамена с идеята на Трети март пред всеки български дом да се вее родният трибагреник, символ на българската държавност и национална идентичност.

< Назад