27.10.2023

Видни дупничани, утвърдени работодатели, бизнесмени, интелектуалци и спортисти дадоха подкрепата си за инж. Методи Чимев

Носителят на най-високото държавно отличие- орден „Стара Планина”, първа степен, проф. Рахамин Шекерджийски пожела успех на ГЕРБ в предстоящите избори

Видни дупничани, утвърдени работодатели, бизнесмени, интелектуалци, просветни дейци и спортисти дадоха подкрепата си за инж. Методи Чимев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ. Поканата уважиха имена като проф. Рахамин Шекерджийски, носител на най-високото държавно отличие- орден „Стара Планина”, първа степен, ректорът на ЧВУ - Колеж по туризъм в Благоевград проф. Васил Жечев, финансистът  Кирил Бошов, мениджърът Нина Благоева, волейболистите  Мартин Стоев и Найден Найденов, експертът по сигурност Красимир Занев и др., чийто корен и професионален път са свързани с Дупница. Изисканият коктейл уважиха личности от всички сфера на  икономическия, социален и културен живот на града.

„Работата на всяка една институция минава през създаването и изграждането на добри взаимоотношения. С партниране на хора от всяка една гилдия. Никой не може да управлява без добро взаимодействие с общността и хора като вас. Приятели, благодаря ви”. С тези думи домакинът на събитието инж. Методи Чимев посрещна дошлите на стилното парти.

Новонаграденият с най-високо държавно отличие орден „Стара планина” Рахамин Шекерджийски успа да трогне до сълзи присъстващите, отдавайки своята дълбока почит и уважение към родния си град, жителите и управниците на Дупница. „Случват ми се много хубави събития. Преди ден бях при президента, който ми връчи орден „Стара планина”, първа степен. В разговор с държавния глава му споделих житейското си битие и че целият ми извървян път започва от Дупница. Тук се родих, от тук са моите родители, тук съм обзавеждал кабинетната станция и от тук продължавам да работя. Искам да ви споделя обаче, че за мен това събитие, тук с всички вас е по-голямо.Аз няма да забравя как от Дупница тръгна предложението да бъда награден с орден и как целия съвет се изправи и започна да ръкопляска. Кажете, има ли по-голяма подкрепа? Има ли по-важна подкрепа от тази на града, на ръководството, на кмета и всички вас? Аз искам да благодаря на всички, че винаги сте ме посрещали добре. Да благодаря, че нашият град е толерантен, Искам да подема една инициатива, с която да обявя Дупница за град на етническата солидарност. Град, в който заедно могат да живеят всички хора, от всякакви етноси. Трябва всички, които можем да допринесем за развитието на Дупница и да работим общо. В тези тежки и трудни времена не трябва да бъдем разделени. Тук съм намерил най-голяма подкрепа, тук съм изживял най-тежките моменти от моя живот. Когато бях на крачки от смъртта, останах жив благодарение на хората от Дупница. Вашите баби и дядовци са помагали на всички като мен. По тази причина обичам всички в този град, защото никога не чух някой да отправя обиди на етническа основа. Искам да благодаря на всички, че този град е пример за толерантност не само в Европа, но и в целия свят. Признанието, което получих е благодарение на всички вас. По тази причина трябва да направим така, че Дупница да остане нашия обичан град и нашето бъдеще.  Прегръщам ви!”. Носителят на орден Стара планина, първа степен, Рахамин Шекерджийски пожела успех на инж. Методи Чимев и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ.

Ректорът на частното висше училище „Колеж по туризъм в Благоевград”, проф. Васил Жечев, декларира намерението си за разкриване на център за обучение на студенти в Дупница.
„Преди 3 год. започнахме едно дело и то е- да върнем висшето образование в град Дупница. За съжаление, пандемията ни попречи. Имаме парафиран договор и ще продължим да работим, за да осъществим тази важна задача. Дупница заслужава да има филиал на колежа. Имаме две прекрасни специалности в туризма и бизнес администрацията. Работим и със Сапарева баня. С инж. Чимев имаме подписан договор и смятаме да направим център за обучение на наши и чуждестранни студенти. Дупница има традиции в образованието и градът го заслужава”, сподели проф.Жечев.

Назад във времето прекарано в Дупница се върна и бившият треньор на националния отбор по волейбол Мартин Стоев, чийто спортен път се свързва с волейболния отбор „Марек Юнион Ивкони”. През 2003 год. тимът извоюва вицешампионска титла на България. Свързан с града е и неговият син Ерик Стоев, който за втора година, защитава цветовете на дупничани. Стоев пожела успех на Методи Чимев и целия отбор на ГЕРБ в Дупница. Към него се присъедини и настоящият треньор на местния клуб Найден Найденов. Той върна лентата назад, припомняйки с какво се е сблъскал в началото на професионалния си път в града. „Не искам тези времена да се връщат. Искам да продължим нагоре. Подкрепям инж.Методи Чимев, защото желая да има спокойствие за спорта и за хората, които живеят в Дупница”, сподели Найденов.

Към пожеланията за победа на изборите и просперитет на града се присъедини и експертът по сигурност и вътрешен ред към Народното събрание Красимир Занев, който също е дупничанин.

Педагогът Антонина Кирова пожела успех на кандидатите за местна власт и декларира убеденост в предстоящата победа. „Познавам г-н Чимев от 12 год. Той е истински визионер, който има ясна представа какво ще се случва през следващите 4 год. Когато той си постави задача, която е за доброто на този град, това задължително ще се случи. С хора като всички вас, успехът е сигурен”, категорична бе Кирова. Тя благодари на всички гости за оказаната подкрепа и пожела категоричен успех на отбора на ГЕРБ в неделя.

< Назад