01.10.2014

Тракийската организация в Кърджали декларира подкрепа за ГЕРБ

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева и кандидатите за народни представители Илия Илиев, Кольо Ангелов и Гроздан Колев се срещнаха с ръководството на Тракийската организация в областния град. Близо 2 часа продължи дискусията, а фокусът на разговорите бе тревогата на членовете на организацията за тежкото състояние, в което страната ни е изпаднала по вина на тройната коалиция в лицето на БСП, ДПС и „Атака“.

„Нищо не бе направено за обезщетяване на бежанците, чието имоти в Одринска Тракия и Мала Азия бяха заграбени”, категорични бяха  те и настояха въпросът да бъде поставен на дневен ред от следващото правителство. По думите им, заради тежкия си управленски провал и от страх за последиците върху икономиката БСП и ДПС доброволно са сдали властта, но това е естествен резултат от грубата партизация на държавния апарат. „Структурите на държавната администрация в Кърджалийско бяха оглавени от хора без управленски опит и експертни качества. За да запази неколцина партийни кадри, БСП отстъпи на ДПС всички ръководни постове в областта - нещо което не се е случвало за 25 години преход“, заявиха от организацията на тракийците.

Като ярък пример за непрофесионализъм, зависимост и безотговорност в дискусията бе посочен случаят със замърсяването на питейната вода в Кърджали.  Цвета Караянчева и колегите й декларираха, че ГЕРБ е единствената партия, която е последователна в отношението си към ДПС . „Винаги сме били и ще продължим да бъдем опозиция на ДПС. Който ви каже, че ще влизаме в коалиция, значи ви лъже”, категорична бе тя. Водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали представи основни акценти от управленската програма на ГЕРБ, свързани със стимулиране на производството, насърчаването на малкия и среден бизнес и повишаване на неговата конкурентоспособност,  проекта за индустриална зона, програмата за саниране на панелните жилища и др. Цвета Караянчева посочи, че приоритети за ГЕРБ в следващия парламент ще са електронното правителство и въвеждането на задължително гласуване – две теми от първостепенна важност за организацията.

< Назад