29.09.2019

Спас Гърневски от Дупница: Винаги, когато червената партия е управлявала, държавата фалира

С голямо удоволствие дойдохме днес в Дупница заедно с бившия областен управител на Пловдив. С голямо уважение и преклонение пред това, което стори Дупница преди 22 години по време на януарските събития. Градът, който запали искрата на народното недоволство и всъщност пося семената, които днес жъне България. И след този подвик, винаги съм се чудил кой е най-големият син град в страната. И трябва да ви кажа, че Дупница не е най-големият син град, но и в никакъв случай не е и втори. Наред с Пловдив, те са на пиадестала на сините победи през тези 30 години в България и затова сме горди, и точно днес сме тук. Това заяви по време на откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Дупница народният представител Спас Гърневски.

 

Пред десетките дупничани на пл. „Свобода“, дошли за старта на кампанията, Гърневски отправи благодарности към организаторите, към лидера на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов и към досегашния кмет инж. Методи Чимев за изградения мемориал, посветен на дупнишките барикади. „Паметникът ще напомня вечно, че Дупница е онази, която застана с телата си на магистралата, на ЖП линията и каза на комунистите: „Стига толкова! България повече няма да бъде комунистическа страна!“ Промените всъщност започната от онази нощ, на онази барикада“, подчерта Спас Гърневски. Той определи Дупница като горда, синя и непобедима през всичките тези година.

 

„За тези 2 години, като народен представител, трябва да ви кажа, че най-ясно в парламента се вижда как отново хищната комунистическа шайка – няма никакви социалисти там – там има хищна комунистическа шайка, която не си крие лика и образа, се домогва до властта. Ние никога не трябва да им го позволим отново. Нещо повече: след тези 2 години те трябва да бъдат приключени. Защото 2 години подготвяха преврат – с решетниковци, с разни руски агенти и предатели, се опитваха още на евроизборите да отстранят ГЕРБ“, посочи депутатът.

 

Гърневски отбеляза също, че сега държавата е много по-добре, отколкото когато червените са управлявали – сега и резервът, и хазната са пълни. „Понеже България върви напред и ще върви все по-напред, те искат всичкото това нещо да го спрат. Сега, на тези местни избори, те са решили, че ще победят, ще дойдат на власт и ще изгорят държавата. Винаги, когато червената партия е управлявала, държавата е фалирала. И ние сме се зарекли, че това няма да го допуснем отново“, категоричен бе Спас Гърневски.

 

Народният представител пожела на 27 октомври безапелационен успех на кандидата за кмет трети мандат инж. Методи Чимеви и листата на ГЕРБ – Дупница.

 

 

 

 

< Назад