31.08.2016

Редовна приемна за граждани се проведе в офиса на ПП ГЕРБ Хасково

Редовна приемна за граждани се проведе в офиса на ПП ГЕРБ Хасково. Тази седмица дежурен бе общинският съветник Митко Полихронов. Гражданите изказаха благодарността си към ръководството на Общината за много доброто поддържане на централната градска част на Хасково. Според тях градът се поддържа чист и приветлив.

По време на приемната бяха поставени и редица въпроси. Хората питаха кога ще бъде прекарана канализация и кога ще се асфалтират улиците в една от най-големите вилни зони „Кенана“.  „Това може да стане след приемането на Общ градоустройствен план, който вече се разработва“, обясни  Митко Полихронов. Той добави, че след приемането на този план следва поректиране, търсене на финансиране и едва тогава би могло да се пристъпи кам изграждането на канализация.

„Подобно начинание е доста скъпо и е необходимо сериозно финансиране. Община Хасково не се е отказала от план за цялостна подмяна на ВиК мрежата в града, на места тръбите са на повече от 70 години, което води до чести аварии и огромна загуба на вода. Освен това авариите са причина за разкопаване на улиците.  Все още обаче се търси вариант за финансиране на този тотален ремонт“, подчерта общинският съветник от ГЕРБ.

 

< Назад