24.07.2017

Предложения за промени в Закона за движение по пътищата бяха обсъдени в приемния ден на народния представител от ГЕРБ Владимир Вълев

За по-строги санкции за нарушителите на пътя настоя варненски велосипедист в приемния ден на народния представител от ГЕРБ-Варна Владимир Вълев. Депутатът увери, че парламентът активно работи по промените в Закона за движение по пътищата, като постави акцент върху решението за премахване на знаците, които предупреждават за камерите на КАТ.

Да се използват по-активно математически модели за анализ на транспортните връзки и системи за облекчаване на трафика, предложи колоездачът. Той сподели идеята си за разработване на GPS устройство, което да се монтира на моторните превозни средства на нарушителите, за да контролира дали превишават скоростта. Обсъдена бе и необходимостта от повече стимули за използването на екологични транспортни средства като велосипедите и електромобилите, както и за развитие на масовия спорт.

В качеството си на титулуван състезател варненският депутат получи поздравления за успешната си спортна кариера, която му носи медали и като треньор. На състоялата се в края на миналата седмица галавечер по кикбокс в Бургас неговите състезатели Жулиян Желев и Кристиян Георгиев победиха безапелационно своите съперници.

< Назад