11.10.2019

Отборът на ФК „Миро“ спечели 14-ото издание на турнира за купата на ГЕРБ-Пирдоп

Структурата на ГЕРБ в община Пирдоп организира традиционния турнир по футбол за „Купата на ГЕРБ-Пирдоп“. В него взеха участие 14 мъжки отбора от общините Пирдоп, Златица, Мирково и Антон. Събитието премина при голям интерес от жители и гости на Пирдоп и събра  повече от 1000 зрители в дните от 7 до 10 октомври.

На откриването на турнира присъства народният представител от ГЕРБ-София област Мартин Тинчев, който приветства участниците и пожела успех на всички отбори.

Изиграха се общо 14 мача по схемата на директната елиминация. Шампион на турнира по футбол стана отборът на ФК „Миро”, който на финала победи ФК „Паскал” с 3:1. Трети се нареди тимът на ФК „Galaxy”, а четвърти – ФК “Златица”. Голмайстор на турнира е Алекси Зашев от отбора на ФК „Златица” с 8 гола. За най-добър вратар беше избран Тодор Евтимов от ФК „Миро”.

Купата на ГЕРБ-Пирдоп и парична награда бяха връчени на шампиона на турнира от кандидата на ГЕРБ  за кмет на община Пирдоп Антоанета Мечкарова, която поздрави всички футболисти и присъстващи. Тя благодари на всички отбори за спортсменската игра. Останалите тимове получиха призове и парични награди от  общинския ръководител на ГЕРБ в Пирдоп Донка Бикова, както и от кандидата на ГЕРБ за кмет на с. Душанци Валентин Петров.

„Подобни инициативи винаги са били част от политика на ПП ГЕРБ за развитие на спорта и насърчаване на младите да водят активен начин на живот“, заяви Антоанета Мечкарова. Тя посочи, че турнирът се е превърнал в традиция за Пирдоп и се очаква с интерес от обществеността на града. Поет бе ангажимент за цялостно реновиране на градския стадион в Пирдоп.

 

 

 

< Назад