12.05.2015

Общинското ръководство в Троян се срещна с учители

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Троян начело с общинския ръководител Иван Миховски се срещна с учители на 11 май, Деня на светите равноапостоли Кирил и Методий. В невероятна атмосфера се разказваха случки от училищния живот преди години и днес, коментира се образователната система, предвижданите промени, споделяха се злободневни проблеми. В с. Голяма Желязна Милка Съева поздрави колегите си и им пожела борбеност, постоянство и вяра в истината, „защото, който сее вяра и знание, ще пожъне уважение и любов”. Нека не угасва стремежът ни за духовност  и  съхранение на българщината у всички нас, призова още Съева.

Училището за планински водачи в с. Черни Осъм бе домакин на втората среща, имаща за цел само едно - да се засвидетелства уважение към учителите - някои от които вече не влизат в класната стая. На срещата присъства Румяна Велешка, директор на училището и кметът Кирил Захариев.

Има ли учител, за който този ден да не е празник, нищо че акцентът пада на 24 май, който да не усеща по-силно от друг път химна „Върви, народе възродени”, музиката за който е написана на този ден в Ловеч, има ли учител, който днес да не е малко повече горд от избраната мисия да образова децата на България! Бъдете здрави и вдъхновени днес и всеки ден от годината, пожела Илиян Тодоров, диригент на Градския духов оркестър в Троян, човек, който дълги години работи с деца. Празничното междучасие завърши в благодарност за вниманието и ангажимент и за други подобни срещи.

 

< Назад