09.06.2016

Общинските съветници от ГЕРБ в Летница осигуриха наградите в ученическо състезание по безопасност на пътя

Общинските съветници в Летница, избрани от листата на ГЕРБ - Димитър Димитров, Красимир Крачунов и Андрей Моврадинов, общински ръководител, осигуриха наградите в ученическото състезание по безопасност на пътя на СОУ „Бачо Киро”.

То се провежда всяка година в началото на лятната ваканция в изпълнение на Областната стратегия за безопасност на пътя. Целта му е да привлечем вниманието на учениците и им припомним как без проблеми да карат велосипеди и да се държат като участници в пътното движение, обясни директорът Снежана Игнатова.

Игнатова показа училището на гостите си, сред които и областният управител Ирина Митева, и ги запозна с работата на педагогическия екип.

В състезанието се включиха деца от 5,6 и 7 клас. Те имаха задача да нарисуват рисунка на асфалт по обявената тема, да подредят пъзел, изобразяващ пътни знаци и да обяснят какво означава всеки знак, както и да карат колело, като победителите бяха определени не толкова по бързина, а по безопасно каране.

Областният управител поздрави организаторите, като подчерта, че след наскоро проведено заседание на Областната комисия по безопасност на движението се изнесени тревожни данни за пострадали деца на пътя и призова работата по обучението и възпитанието на децата в тази посока да не спира. Митева пожела на малчуганите да бъдат внимателни на пътя и да спазват всички знаци, за да няма пострадали.

Ирина Митева и Андрей Моврадинов връчиха наградите на победителите.

Това са нашите деца - децата на Летница, и ние се чувстваме отговорни за тях. Сред наградите има и книжки, и федербали, и лакомства. Искаме те да имат една спокойна, полезна и сигурна ваканция. Призоваваме момчетата и момичетата да се оглеждат и спазват пътните знаци и правилата за движение, а шофьорите да бъдат изключително внимателни и да пазят децата на пътното платно, каза Моврадинов при награждаването.

 

< Назад