03.11.2023

Новите общински съветници на ГЕРБ в Бургас се събраха на първа работна среща

Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет на Бургас, се събраха на първа работна среща след местните избори. Заседанието беше водено от кмета Димитър Николов, който получи доверието на бургазлии за пети пореден път, от общинския председател на ГЕРБ и народен представител Андрей Рунчев и от колегата му в НС Галя Василева.

След кратък анализ на изборния резултат, присъстващите пристъпиха към работа по същество. 

Първата точка от дневния ред беше да се гласува номинацията за председател на новия Общински съвет.

Кметът Николов предложи това да е досегашният ръководител на местния парламент проф. Севдалина Турманова.

„Изключително съм доволен от работата ѝ в предишния мандат. Водеше заседанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и спечели уважението на своите колеги, затова напълно заслужава нашето доверие отново“, заяви Николов.

От своя страна проф. Турманова благодари за оказаната чест, но си направи отвод. Тя мотивира решението си с факта, че научната дейност, на която се е отдала, и ангажиментите ѝ като зам.-ректор на университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, ще отнемат голяма част от времето ѝ.

Следващият номиниран за председател на ОбС беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адв. Михаил Хаджиянев. Той прие с благодарност гласуваното доверие.

„Съжалявам, че ще използвам клише, но за мен това е огромна чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на г-н Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв  сред равни в Общинския съвет и да работя за любимия ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, защото поемам поста от проф. Турманова – великолепен ръководител, забележителен учен, а и надявам се, мой добър приятел.“, заяви Хаджиянев.

Втора точка от дневния ред на заседанието беше да се избере ръководство на групата на ГЕРБ в ОбС. Всички единодушно гласуваха за проф. Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адв. Иво Баев.

 

< Назад