28.01.2015

Народният представител Вяра Церовска: Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е приоритет на управлението на ГЕРБ

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е част от приоритетите на управлението на ГЕРБ. Стартирането й бе едно от предизборните обещания на партията, и то вече е в етап на реализация. За следващите две години ще бъдат изразходвани 2 млрд. лева за саниране на сгради и се надявам перничани да се възползват от тези средства. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска на пресконференция, на която обясни подробно какви са условията за включване в програмата. Церовска изтъкна, че тя ще спомогне за укрепването на старите панелни блокове, с което ще бъде удължен техният живот.

„Предвижда се саниране на сгради с над 36 жилища, които са строени преди 1999г. Важно е да се знае, че собствениците няма да плащат абсолютно нищо. Всички сгради, които са кандидатствали и са одобрени ще могат да получат не само топлоизолация и смяна на дограми, но и  конструктивно укрепване, ако такова се налага, както и ремонт на покриви и асансьори“, подчерта Вяра Церовска. Тя допълни, че предстои и общините в област Перник да стартират разяснителна кампания и кметовете ще направят срещи с домоуправителите по места, за да им бъде дадена подробна информация относно кандидатстването. „В Перник има множество квартали с панелно жилищно строителство и очаквам, че интересът ще бъде голям.“, каза още Церовска.

< Назад