12.04.2019

Народният представител Светлана Ангелова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посетят Русе и Две могили

Заместник – председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика и народен представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посетят на 12 април 2019 година /петък/ Русе и Две могили.

В 9.00 часа ще се състои среща на Светлана Ангелова и министър Петков с кмета на Община Русе Пламен Стоилов и неговия екип.

По – късно те ще участват в събитие от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0., организирано от Конфедерацията на независимите синдикати в България и РУ “Ангел Кънчев“ - Русе. Събитието ще се състои от 10.00 часа в аула 2.101. То ще бъде уважено от президента на КНСБ Пламен Димитров, Петър Николов и Деница Сачева – заместник-министри на образованието и науката, чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев – ректор на Русенския университет, представители на синдикални и работодателски организации, преподаватели, студенти и др.

Целта на форума е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда - изчезването на цели професии, подпомагането на по-лесния преход от студентската скамейка до работното място и бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда.

По – късно народният представител и министърът ще разгледат дневния център за стари хора на фондация „Трета възраст“. Той се намира на ул. „Йосиф Цанков“ № 47.

Визитата ще продължи по обед в град Две могили, където предстои среща с кмета на Община Две могили Божидар Борисов и неговия екип. Светлана Ангелова и Бисер Петков ще разгледат Центъра за настаняване от семеен тип в Две могили.

 

 

< Назад