28.01.2015

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов се срещна с жители на Горни Дъбник, които протестират срещу закриването на жп гарата в селото

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и областният управител на Плевен Ралица Добрева се срещнаха с жители на село Горни Дъбник. Повод беше настояването на хората гарата в Долни Дъбник да запази статута си.

 

Николов и Добрева изслушаха доводите на хората за запазване на гарата, сред които бе нуждата от железницата, за да се придвижват до работа и училище, вече изградената жп инфраструктура, предвидена за бързо придвижване на тежки товарни вагони и други.

 

Областният управител на Плевен Ралица Добрева обясни, че е изпратила писмо  министъра и директора на железниците още на 20-ти януари с настояване да бъде преразгледано решението, като е изложила аргументи в подкрепа на това. В писмото се иска още да се посочат и преценят позитивите и негативите от решението гарата в Горни Дъбник да стане спирка.

 

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов заяви, че споделя тревогите на жителите на Горни Дъбник и затова е взел присърце техните искания. Той сподели с тях, че няколкократно е разговарял с министъра на транспорта и съобщенията Ивайло Московски в подкрепа на запазване статута на гарата. Николов е в постоянен контакт и с кмета на населеното място. Още в понеделник със съдействието на народния представител от ГЕРБ кметовете на Горни Дъбник, Крушовица и Писарово ще се срещнат лично с министъра, за да разговарят с него за запазване на гарата.

< Назад