01.07.2015

Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин: Подкрепям идеята да бъдат компенсирани черешопроизводителите за пропуснатите ползи

"Подкрепям идеята на кмета Петър Паунов да бъдат компенсирани черешопроизводителите за пропуснатите от тях ползи, вследствие на наложеното ембарго от Русия за селскостопански и хранителни продукти. Справедливо е да се внесе предложение до вицепремиера Томислав Дончев и министър Десислава Танева, за да се потърси начин да бъдат компенсирани производителите", заяви областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил и народен представител Кирил Калфин. "Това е един справедлив изход и, след като не може да се реализира договорената продукция на руския пазар, редно е държавата да предприеме спешни мерки за подпомагане на черешепроизводителите и намаляване на техните загуби", коментира още Калфин.

 

Народният представител подчерта, че ПП ГЕРБ - Кюстендил от години настоява да се създаде Сдружение на производителите, което да защитава интересите им. "Предприети са съответните действия за създаването на такова сдружение. Преди десетина дни бе проведена среща в град Кюстендил, на която присъстваха 15 - 20 производители и вече се върви към посока формиране на такова сдружение", каза още народният представител. Кирил Калфин заяви, че ГЕРБ твърдо застава зад идеята да бъде създадено едно такова обединение на производителите в Кюстендилско.

 

< Назад