16.07.2016

Народният представител от ГЕРБ Димитър Танев и общинските съветници проведоха приемни в три села в община Петрич

Народният представител от ГЕРБ Димитър Танев и общинските съветници на партията от Петрич проведоха приемни в селата Кавракирово, Михнево и Кърналово. Приемните преминаха при голям интерес. Десетки жители на трите населени места поставиха своите въпроси и потърсиха съдействие за разрешаване на различни проблеми.

В селата Кърналово и Михнево основен проблем се оказа липсата на вода. През летните месеци жителите имат по 2 часа вода на ден. От старото кметско ръководство има проект за двете населени места, в който изчисленията за необходимото количество вода са направени без да бъде планувана водата за поливане. След като хората започнат да поливат селскостопанските си имоти, водата не достига. Друг проблем, е че докато е в сила проектът, при аварии ВиК - Петрич няма право да ги отстранява, а само софийската фирма-изпълнител. Хората негодуват от създалата се ситуация.

В с. Михнево жителите сигнализираха за нередности с разпределяне на компенсаторни имоти от общината. Раздадени са земи, които са много далече в други села и местности. Общинските съветници уточниха, че самото разпределение е станало преди години и казусът на този етап е трудно разрешим. Хората се оплакаха, че в селото улиците все още не са асфалтирани, а канализацията е недовършена.

В Кърналово поставиха въпрос кога ще бъде ремонтирана здравната служба, която от години е в окаяно състояние. Проблемът ще бъде решен скоро, след като новото общинско ръководство е взело решение лекарят в селото да стопанисва сградата, като ще я ремонтира, уточниха общинските съветници от ГЕРБ.

В село Кавракирово посетителите на приемната поискаха изграждането на канализация, сигнализираха и за лошо качество на питейната вода.

< Назад