10.10.2018

Народният представител Иван Миховски присъства на представянето на проекта „Твоят час“ в Тетевен

Народният представител Иван Миховски присъства на представянето на дейностите по проекта на Министерство на образованието и науката „Твоят час“ в Тетевен.

„Постигнатото в работата по този проект е впечатляващо. Поздравих и децата, и учителите им, и се надявам и в следващата година да бъдат активни и да работят по продължаващия проект „Подкрепа за успех“‘‘, коментира депутатът след събитието. Той подчерта, че за догодина има предоставени 130 млн. лв. за продължаващи дейности, а акцентът ще бъде работата с родители в една от целевите групи. Новата процедура, която всъщност е продължение на проектите „Успех“ и „Твоят час“, е насочена и към намаляване на дела на отпадналите от училище деца, както и към повторното им включване.

Образованието е основният приоритет за ГЕРБ и за правителството и това го доказваме това всеки ден – и с увеличение на заплатите на учителите, и с модернизиране на материалната база, и с различни проекти, които подобряват училищната среда и атмосферата за децата, като им дава възможност да развиват своите таланти и умения, подчерта още Иван Миховски.
В Тетевен той специално поздрави и родителите, като припомни, че децата получават образованието си в училище, но възпитанието е в семейството, особено в първите, най-важните години.

 

< Назад