26.05.2015

Народният представител Димитър Бойчев проведе приемен ден в с. Загорци

Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев посети село Загорци и проведе поредния си приемен ден с жителите на населеното място.  Кметския наместник  Роза Божинова и част от общинското ръководство на партията в Средец запознаха на място бургаският депутат и областен лидер на ГЕРБ с актуални теми и проблеми, като обсъдиха възможности за разрешаването. Димитър Бойчев посети читалище „Христо Ботев 1927 г,“, което развива активна дейност в с. Загорци. Община Средец е кандидатствала за безвъзмездна финансова помощ от Министерството на културата за ремонт на покривната конструкция, но към момента все още се очаква отговор дали ще може да бъде извършен такъв.

Народният представител коментира, че също ще потърси обратна връзка по въпроса от отговорната институция. Той дискутира с кметския наместник изграждането на детски кът в селото. Община Средец е подготвила малък терен, на който да се постави детска пързалка, но средствата за цялостно оборудване не достигат.

Друга тема, която вълнува местните жители и те я споделиха с Димитър Бойчев, бе за благоустройството на църковния двор. Жителите на с.Загорци обсъдиха идея дворът да се почисти и да се засадят различни дървесни видове, като това ще се извърши от местната общност и от членове на пенсионерски клуб „Здравец”.

< Назад