04.03.2019

Народният представител Десислава Костадинова отбеляза Националния празник на Българя в Пещера

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова отбеляза Националния празник на Българя в Пещера.

Празничното слово на депутата гласеше: „За 141-ви път България днес чества Националния си празник – денят, в който се прекланяме пред българския героизъм, чест и слава! Нашето Освобождение е най-важният паметник на борбеността на хилядите знайни и незнайни герои, които в продължение на пет века не се примириха с османското иго!

След 3 март 1878 г. България отново заема достойното си място на картата на Европа, за да стигнем до днешния ден, когато сме равностоен и равноправен член на голямото, обединено европейско семейство.

Наша е днес задачата да опазим завета и спомена за нашето минало и никога повече да не позволим България да се изгуби, да изчезне нашата идентичност!

Нека всеки ден си спомняме паметните събития, свързани с близката и далечна история, защото те са част от нашата родова памет. От лошите нека взимаме поука, а от добрите черпим сила и кураж да продължаваме да правим нашия живот по-добър, а нашата Родина по-силна!“

В Пещера честванията, посветени на 3 март, започнаха с поднасяне на цветя пред паметниците на личностите, свързали живота си с национално-освободителните борби. Десислава Костадинова, заедно с кмета на Община Пещера Николай Зайчев, се поклониха пред паметника на кап. Николай Сафонов. Последва официална церемония в центъра на града.

Националният празник в Пещера продължи с празничен концерт на децата от ЦПЛР-ОДК, които танцуват във фолклорния ансамбъл „Славейче“ и пеят във вокална група „Славеи“, както и народните певици сестри Диневи.

< Назад