23.02.2021

Народният представител Ася Пеева провери на място ремонта на Айтоския проход

Народният представител от ГЕРБ Ася Пеева провери на място как се извършва рехабилитацията на над 33 км. от Айтоския проход – път ІІІ-208 Провадия – Дъскотна. Той е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Бургаският депутат бе придружен от общинските съветници от партията Вежди Орманов и Емурла Ерол Емурла.

Те се срещнаха с ръководителя на обекта Атанас Пехливанов и представители на фирмата-изпълнител. Инвестицията е за над 24,3 млн. лв., а пътят не е ремонтиран основно от близо 33 г. Стойността на проекта е за 24.3 милиона лева.

„Пътят Айтос – Провадия – Дъскотна е много важен, защото се използва активно, а състоянието му беше наистина лошо. С колегите народни представители от бургаската групата на ГЕРБ проведохме много разговори и срещи в посока осъщестяването на ремонта и се радвам, че на място тече усилена работа. Участъкът след с. Ябълчево вече е асфалтиран, в момента се работи около и в село Дъскотна. Ръководителят на обекта ни информира, че на база нови замервания и изследвания в няколко лаборатории се е оказало, че състоянието на пътната настилка е много по-компроментирана от първоначалното изследване. Предвижда се допълнителни дейности и съответно финансиране за тях“, коментира Ася Пеева.

Тя отбеляза, че на места се разширява пътят, поставят се бетонни канавки за качествено отводняване. Ще има и отбивки за населените места със разрешен завой за пропускане вляво. С такава лента ще се освободи динамичният трафик и ще се осигури безопасното движение по пътя.

Народният представител от ГЕРБ се срещна с кмета на село Дъскотна Айдън Читак и разговаря с жители от населеното място. „Със сигурност хората изпитват неудобство от рехабилитацията на пътя, но осъзнават колко нужена е тя и търпеливо очакват приключването на ремонта. За с. Дъскотна е предвидена и подмяна на бордюри и изграждане на зелен пояс. Общинските ни съветнции поеха ангажимент да настояват за подмяна на тротоарните плочи. Така ще се осигури и безопасно движение за пешеходците“, сподели още Ася Пеева.

 

< Назад