21.04.2015

Народни представители от ГЕРБ-София обсъдиха актуални проблеми с жители на квартал „Требич“

Народният представител от ГЕРБ-София и председател на парламентарната Комисия по околна среда и води Станислав Иванов се срещна с жители на квартал „Требич“. На срещата присъстваха депутатът от ГЕРБ-София Анна Александрова, кметът на район „Надежда“ Димитър Димов и общинският съветник Таня Георгиева.

Акцент на срещата бе проблемът на жителите на Требич с канализацията. Станислав Иванов посочи, че по новата оперативна програма трябва да се изготви т.нар. регионално прединвестиционно проучване (РПИП). По думите му, в проучването ще бъде обследвана цялата територия на София, като ще се разгледат възможни решения за конкретните казуси. „Проектът за канализацията на Требич е подготвен за изпълнение през 2015 година, но поради спирането на Оперативна програма „Околна среда“ по времето на кабинета „Орешарски“ реализацията на проекта е спряла“, подчерта Иванов.

Бяха обсъдени и транспортни въпроси, касаещи искането на жителите на Требич за реорганизация на линиите на масовия градски транспорт, така че той да стане довеждащ до линиите на метрото.

< Назад