20.09.2014

Красимира Анастасова: Ще се борим да направим България добро място за живеене

Ще се борим да направим България добро място за живеене, стабилна и силна държава. Това е правилният път, чрез който бихме могли да върнем младите хора, които напускат страната и отиват да работят в чужбина. Това коментира кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова по време на среща с жители от с. Старо Оряхово, Oбщина Долни Чифлик. На срещата присъства и кандидатът за народен представител Живко Петров.

Хората в селото споделиха пред кандидатите от варненската листа че най-голямата им болка е масовото изселване на  техните деца зад граница, за да издържат семействата си. Другият проблем, който жителите на Старо Оряхово поставиха пред Анастасова и Петров, бе свързан с ниските пенсии.

"За да привлечем чужди инвеститори, за да извадим българската икономика от колапса, в който е в момента, и да върнем младите хора у нас, е необходима стабилна държава. Само така ще можем да подобрим доходите си, така ще има възможност за създаване на повече работни места", коментира Анастасова. И акцентира, че един от основните приоритети в управленската програма на ПП ГЕРБ е продължаване на реформите в осигурителната система, като целта е да бъдат осигурени по-високи доходи от пенсия.

Анастасова и Петров посетиха и селата Горен чифлик, Венелин и Пчелник (община Долни Чифлик), където също се срещнаха с граждани. Анастова разговаря с хора и в селата Цонево и Сава, община Дългопол, където бе и кандидатът за народен представител Пламен Манушев. Проблеми с инфраструктурата и безработицата бяха основните теми, които местните коментираха с кандидатите за народни представители. В с. Цонево хората се притесняват, че 50 деца не могат да бъдат обхванати в местната детска градина и настояват да бъде изградено допълнително крило. Те обясниха, че средства за нов корпус са били подсигурени в края на мандата от управлението на правителството на Бойко Борисов, но по-късно кабинетът "Орешарки" пренасочил парите за изграждане на укрепителна стена в с. Медовец. Пламен Манушев и Красимира Анастасова, изтъкнаха пред местните жители, че изборите на 5-и октомври са решаващи не само за държавата, за да може да излезе от кризата, но и за малките общини. "Ниската избирателна активност ще даде предпоставка купените гласове да решат съдбата на страната и децата ни, затова всеки глас е важен", заключи Анастасова.

< Назад