22.02.2024

Книга на жена, преборила рака, помага на дами от Бургас и региона

Инициативата се провежда с подкрепата на ЖГЕРБ

Дамите от ЖГЕРБ в Бургас се обединиха около поредната благородна кауза, която има за цел да помогне на нуждаещи се хора. Този път ръка е подадена към жени, чули страшната диагноза рак на млечната жлеза.

По традиция ЖГЕРБ отбелязва всяка година Световния ден за борба с рака на гърдата с различни мероприятия. Тазгодишната кауза на ЖГЕРБ е дарителска кампания с книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“ на Галя Илиева.

В тази връзка Евелина Михалева – областен координатор на ЖГЕРБ – Бургас, и Йовка Янакиева – член на НИС на ЖГЕРБ, проведоха работна среща с дами, представляващи женската организация на ГЕРБ в областта.

„Инициативата се провежда в рамките на националната кампания на ЖГЕРБ под мотото “България се нуждае от обич” и чрез която се реализира 6-ия приоритет от програмата на ЖГЕРБ - „Емоционална интелигентност и здравословен начин на живот“, заяви Йовка Янакиева.

Авторката на книгата е Галя Илиева – симпатизант на ЖГЕРБ. Тя дари 300 екземпляра от книгата си, за да може изданието да достигне до всяка една община в България.

 „Прочитайки тази книга, вие ще получите шанс да извършите промени, получавайки знания за рестарт на живота си. Ще откриете истинските причини за социалните проблеми и болестите, ще усетите какви са пътищата към здравето, ще имате избор на нов стил на живот и като цяло ще въздействате на съдбата си“, споделя авторката.

Не за първи път дамите от Бургас и областта обединяват усилия, за да помогнат на жени и семейства от цяла България.

„За всяка жена е страшно да чуе подобна диагноза, но е важно да се знае, че заболяването не е присъда и начин за излекуване има. Да, пътят на лечението не е лесен, но се извървява много по-уверено и спокойно, когато знаеш, че има кой да те подкрепи. Затова всяка една помощ е важна, нужна и навременна. Щастлива съм, че за пореден път успяваме да подадем ръка и да помогнем. Книгата ще бъде предоставена на всяка от общините в бургаски регион, така че до нея ще имат достъп всички дами от областта“, обясни Евелина Михалева.

Книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“ е дарена също на Сдружение „Онкоболни и приятели“ – Бургас, както и на библиотеката на Национална онкологична болница „Дева Мария“ – Бургас.

< Назад