16.09.2014

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова: Хората от третата възраст заслужават достоен живот в стабилна държава

За разлика от останалите наши политически опоненти ние казваме, че е необходима работа, работа и отново работа. Само със създаване на заетост в България и повече работни места в региона ни можем да осигурим средства в държавния бюджет за Вас, пенсионерите. Това заяви по време на срещата си с членове на пенсионерския клуб „Юрий Гагарин“ в русенския квартал „Здравец“ кандидатът за народен представители от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова. Заедно с колегата си Димитър Кънчев тя разговаря с възрастните хора и изслуша поставените от тях въпроси, свързани с подобряване благосъстоянието на хората от третата възраст. Те съставляват близо 30 % от населението на Русенска област.

 

„Вие, нашите майки и бащи, заслужавате достоен живот в стабилна държава, а не символични подаяния, както се случи при актуализиране на пенсиите в средата на тази година“, подчерта г-жа Ангелова. „Няма как с вземането на кредити от страна на правителството, както бе досега, да се закърпва положението между изборите. Като отговорна партия ГЕРБ не Ви залъгва с празни думи, а предлагаме в предизборната си програма само конкретни мерки в сферата на социалната политика“, заяви още експертът в социалната област. Тя отбеляза някои от тях – с помощта на европейско финансиране през новия програмен период се продължават „Домашен помощник“ и „Личен асистент“ за възрастните хора с увреждания, разширяват се броя и вида на социалните услуги за хората в неравностойно положение на територията на Община Русе и региона и пр. За да се случи това г-жа Ангелова призова да се гласува с номер 9 в бюлетината на 5 октомври.

 

 

 

< Назад