17.10.2023

Жителите на Голем и Мали Върбовник: Никой не се интересува от нас! Кметицата идва само преди избори и на събора

Жители на по-малките населени места от община Бобов дол се оплакаха от занемарени улици
и ред други битови и инфраструктурни проблеми. Заради неподдържаната пътна настилка и неокосените треви и храсти около пътищата, колите преминават много трудно. В тази връзка хората от селата Мали и Голем Върбовник сигнализираха за служители, назначени на граждански договори и работещи по поддържка, които не си изпълняват задълженията. За тези и други проблеми се оплакаха в двете населени по време на среща с кандидата за общински кмет Юлиан Божанов, кандидата за кмет на с. Голем Върбовник Елена Александрова, листата със съветници на ГЕРБ - Бобов дол и пред народния представител Даниел Александров.

Местните хора са възмутени: “Никой не се е поинтересувал от нас. Кметицата и от Общината идват само преди избори и на събора ни.”

В Мали и Голем Върбовник се оплакаха още, че ВИК са разкопали навсякъде и при течаща вода по улиците те са без питейна и за битови нужди. “Във вода газим, жадни ходим. Общината не можела да направи нищо. Не са дошли да видят как са ни разкопани улиците, боклука го събират през две седмици, а понякога и по-рядко. За какво плащаме данъци и такса смет?”, възмутено питат жители на малките населени места от община Бобов дол.

Кандидатите за кметове и съветници от ГЕРБ предложиха реални решения за техните проблеми: осигуряване
на допълнителни съдове за смет, редовно сметоизвозване и сметосъбиране, както и закупуване
на още една сметосъбирачка. Осигуряване на работници, които ежеседмично да се грижат за облагородяване и косене по селата, също ще допринесе за по-добрия облик. Всеки месец кметът на общината лично ще обикаля селата, за да се среща с хората и да търси решение на техните проблеми.

Юлиан Божанов заяви, че приоритет за него ще бъде добрата комуникация и сътрудничество между местната власт в лицето на Общината, Кюстендилска вода, МОСВ, както и всички останали институции, за да бъде осигурен достъп на всеки един жител на Бобов дол и селата до качествена питейна вода.

Кандидатът за кмет на Голем Върбовник Елена Александрова обеща: “Съвестно и отговорно ще подхождам към проблемите на всеки един жител на Голем Върбовник. Ще се грижа за селото и хората в него. Те ще бъдат моят работодател.”

Народният представител Даниел Александров също присъства на срещата в родното си село Голем Върбовник. Той се ангажира да осигури цялостно обзавеждане на пенсионерския клуб в населеното място.

< Назад