24.10.2023

Изоставена в годините сграда се превръща в съблекални за малките футболисти от с. Червен брег

Славчо Димкин: “Тук всичко беше обрасло, беше тотална щета, а сега 26 деца тренират с помощта на инж. Чимев и Общината

Нови съблекални на стадиона в село Червен брег ще осигурят добри условия за футболистите от местния клуб. С водосвет и приятелски мач между отборите на „Червена звезда” и „Марек” - младша възраст, бе даден старт на строително-ремонтните дейности при спортното съоръжение.  На събитието присъстваха инж. Методи Чимев, кандидатът за кмет на с. Червен брег Славчо Димкин и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.  Отец Костадин Бошнаков благослови присъстващите, като пожела все повече деца и юноши от региона да имат възможността да тренират и отбелязват високи постижения.

„Получих подкрепа за поредната инициатива в селото от инж. Методи Чимев, с който се работи много добре. Създадох отбор, защото близо 28 год. нямахме такъв. Преминахме през много препятствия, но миналата година стигнахме дори до баражи. Това още повече ни амбицира. Целта ни е да ангажираме все повече деца в спорта и да им гарантираме добри условия за развитие в нашето село. С общи усилия направихме и детска школа. Така, вместо да бездействат, 26 деца от Червен брег, Яхиново, Крайници и Дупница вече тренират и напредват”, сподели домакинът на спортното събитие Славчо Димкин. Той разказа, че малките спортисти вече са обезпечени с екипи и необходимото за провеждане на редовни тренировки. “Малките се запалиха много и тогава проведох с среща с инж. Чимев, на която обсъдихме дали и как може да бъде подобрено състоянието на сградата до стадиона и да се ползва от децата. Та ние живеем за тях! Веднага срещнахме разбиране и резултата го виждате. Това е голямо съоръжение, с футболно и хандбално игрище, паркинг и всичко необходимо”, сподели Димкин. Той се върна в годините назад, когато стадиона на „Червена звезда” е бил изоставен и забравен от местното управление.
„Тук всичко беше обрасло, беше тотална щета. Не се виждаше нищо от храсти и боклуци. Сега сами можете да видите какво е постигнато”, коментира Димкин, посочвайки стадиона, на който текат усилени тренировки за деца.
Новоизграждащата се сграда ще разполага с две съблекални, стая за съдиите, две бани и складово помещение за спортни принадлежности. Отремонтиран е покривът и са закупени скамейки. Към нея има голям спортен терен и обособен паркинг.

На водосвета, който се превърна в истински спортен празник за село Червен брег, присъстваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Георги Наумов, Емил Гущеров, Крум Милев, Борис Павлов, Иван Шатровски, Димитър Крекманов, Емил Станкев, Слав Мантарков и педагогът Антонина Кирова, която с радост бе разпозната от свои бивши вече възпитаници.

Приятелската среща между „Червена звезда” и „Марек” –младша възраст завърши с победа на домакините, при резултат 3:2.

< Назад