27.10.2016

Иван Портних поздрави жителите на Белослав за празника на града

С много настроение и богата концертна програма навръх Димитровден Белослав отбеляза 35-годишнината от обявяването си за град. В качеството си на домакин кметът на общината инж. Деян Иванов приветства жителите и гостите на Белослав. Сред официалните лица на тържеството, което се състоя в сряда вечерта, бе и кметът на морската столица и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних.

„За мен е чест и удоволствие да поздравя жителите на Белослав по повод празника на града и лично да Ви благодаря, че ни предоставихте корабчето „Белла”, за да осигурим алтернативна транспортна връзка, докато се извършваше ремонт на Аспаруховия мост”, коментира Иван Портних в обръщението си към хората. Той изтъкна обединените усилия на Варна, Белослав, Девня и Аксаково за реализацията на съвместни проекти. „С визията за Северна икономическа зона работим активно в сътрудничество за привличането на инвестиции. Ясно съзнаваме, че заедно сме по-силни”, подчерта Портних. Той оцени високо амбициозната програма на общината в лицето на кмета Деян Иванов и поздрави самодейните състави към читалището, което е двигател на културния живот в Белослав.

„Работя Белослав да бъде привлекателно място за живеене с чиста природа, съвременна инфраструктура, динамично и устойчиво развитие на местната икономика. Ще изпълним поетите ангажименти. Само за една година разработихме и подадохме над 30 проекта на обща стойност 22,6 млн. лв. Стартирахме и редица социални проекти. С общи усилия, с подкрепата на Общинския съвет и със съпричастността на всички жители на общината показахме, че можем да решаваме проблеми и да реализираме проекти, които да носят позитиви”, коментира Деян Иванов в препълнената зала на читалище „Съзнание”. Той изрази своята признателност и уважение към всички, които отстояват интересите на общината и с труда си утвърждават Белослав като български град с изявени традиции вече 35 години.

 

< Назад