20.02.2019

Иван Миховски в Български извор: С делото си Левски ни е посочил нови хоризонти, недостигнати още

С делото си Васил Левски ни е посочил нови хоризонти, недостигнати още. Аз се чувствам много, много малък да говоря са най-големия ни революционер и величавото му дело. Вие, учениците от ОУ „Васил Левски“ сте отговорни да пазите паметта му, да тачите и познавате делото му, да работите честно, почтено, всеотдайно за България, и най-вече да следвате заветите му. Така поздрави учениците от училището в тетевенското село Български извор народният представител Иван Миховски по повод патронния им празник. Той бе гост на възпоменателното събитие за 146-годишнината от гибелта на Апостола заедно с кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева по покана на директора Пламен Маринов.

Програмата започна с панихида в памет на Левски, а след това децата изнесоха специално подготвена програма - рецитал за делото на своя патрон и пресъздадоха моменти  от живота му. Те показаха и своите музикални умения. В тържеството взеха участие и малки самодейци от местното читалище и ученици от иновативното училище в село Черни Вит.

Д-р Бояджиева, Миховски и Маринов наградиха ученици, показали добри резултати в учебния процес, както и в различни спортни състезания.

След тържеството кметът на общината Мадлена Бояджиева и народният представител Иван Миховски проведоха среща с педагогическия състав на училището. Всички бяха категорични, че правителството изпълнява ангажиментите си към българския учител, а сектор „Образование“ наистина се усеща като приоритет на приоритетите. Миховски покани домакините си в Народното събрание.

 

< Назад