27.12.2023

ГЕРБ – Стара Загора направи дарение за деца със специални нужди

Кварталните структури на ГЕРБ в Стара Загора и структурата на Жени ГЕРБ в общината направиха дарение на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на Гражданско сдружение „Алтернатива 55“. С предоставените средства ще бъде закупена дървена катерушка и ще се изгради площадка със специално защитно покритие, върху която ще бъде монтирано съоръжението.

Дарението връчиха представители на ръководствата на структурите на ГЕРБ – Стара Загора, областният координатор на Жени ГЕРБ Анастасия Гидикова и членове на партията.

„Водени сме от желанието да помагаме и да правим добро, не само в дните около Рождество Христово. Подкрепата ни за децата ще продължи и в бъдеще“ – каза Мартин Мартинов, представител на ръководството на ГЕРБ – Център. Той припомни, че преди дни общинската организация на Жени ГЕРБ дари на центровете от семеен тип в Стара Загора коледни дръвчета, играчки и украса, а младежката структура раздаде пакети с хранителни продукти на 155 самотно живеещи възрастни хора в общината.

„Благодарим на структурите на ГЕРБ в Стара Загора за тяхната грижа и подкрепа и вярваме, че примерът им ще вдъхнови и други хора да помагат на тези, които най-много се нуждаят от нас“ – заяви управителят на Центъра за социална рехабилитация и интеграция Радка Дончева. Тя уточни, че дарението, с което ще се изгради площадката и съоръжението, е от голяма полза, защото ще позволи на всички 45 деца, с които работят специалистите, да играят на открито и да развиват допълнителни умения.

„Това дарение не само ще забавлява и радва децата, но и ще им помогне да развиват моторика, координация, комуникация и социални умения. Чудото, което направихте по Коледа, ще се ползва дълги години“ – каза ерготерапевтът Йорданка Василева.

< Назад