25.09.2020

ГЕРБ се включи в честването на 80-годишнината от Освобождението на Добруджа

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Добрич и групата общински съветници от местна коалиция ГЕРБ (СДС) се включиха в отбелязването на Деня на Добрич. На 25 септември се отбелязват 80 години от подписването на Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България.

Честванията започнаха във Военно гробище-музей, най-голямото в България военно гробище от времето на Първата световна война. В него почиват над 3 000 войни от шест националности и четири вероизповедания. Днес за паметните боеве при Добрич напомнят не само каменните надгробия и експозицията „Добричката епопея 1916 г.“, но и алеята на знамената, вечният огън и параклис-костницата „Св. Архангел Михаил“.

Там се състоя военен ритуал – панихида.

Гост на честването бе министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя се преклони пред героите и положи цветя на паметника на загиналите в боевете за освобождението на Добрич.

Венци бяха положени и от името на Парламентарната група на ГЕРБ в 44-ото Народно събрание и общинските съветници от местна коалиция ГЕРБ (СДС).

Празничната програма продължи с тържествена сесия на Общинския съвет. В изказването си на нея министър Сачева обяви, че през следващата седмица ще бъдат извършени конкретни действия в полза на по-доброто бъдеще на града, като бъдат платени дълговете на ВИК-Добрич, така, че да няма проблеми с водата и да се завърши успешно проекта за водния цикъл , за който държавата осигурява 85 млн лв.

В поздравителен адрес от името на Министерски съвет тя заяви: Днешният ден е празник за всички българи и трябва да бъде съхранен  в родовата ни памет завинаги. „Щафета на живота се носи най-успешно, когато имаме памет за миналото , резултатност в настоящето и ясен план за бъдещето. Дни като днешния ни вдъхновяват с примера на предците ни и тяхната любов към България“, подчерта още тя в приветствието си.

 

 

< Назад