23.09.2023

ГЕРБ подкрепя независимия кандидат за кмет на община Гурково Кънчо Папазов

ГЕРБ застава зад кандидатурата на независимия кандидат за кмет на община Гурково Кънчо Папазов, издигнат от инициативен комитет. Той обяви участието си в предстоящите местни избори на 29 октомври 2023 г. на пресконференция в Стара Загора.

Кънчо Папазов сподели, че през последните години много негови съграждани, приятели и представители на бизнеса са коментирали с него наболелите проблеми, свързани със страха и липсата на сигурност, които са сковали хората, както и липсата на развитие на общината.

Думите му бяха подкрепени и от Валентин Ангелов, който е представител на бизнеса в инициативния комитет. Той заяви, че предприемачите с инвестиционни намерения от началото на мандата на настоящия кмет нямат достъп до общинската администрация, за да внесат документите си. „Принудени сме да стоим във фоайето и да чакаме секретарката на кмета да ги вземе, което е абсурдно и недопустимо“ – каза Валентин Ангелов. Той благодари на Кънчо Папазов, че е поел огромната отговорност да се кандидатира. „Прави това в името на хората, защото желанието на всички е да се смени моделът от 90-те години, който през този мандат властва на територията на цялата община“ – каза Валентин Ангелов.

„Успяха да ме убедят, че аз съм човекът, който може да обедини хората и да намери решение на всичко това, и днес обявявам кандидатурата си за кмет на община Гурково – заяви пред журналистите Кънчо Папазов. – Заявявам с цялата си отговорност, че аз и всички партии, които ме подкрепят, ще върнем нормалността, спокойствието и сигурността както за хората, така и за бизнеса“.

Кънчо Папазов добави, че ако получи доверието на съгражданите си на 29 октомври, незабавно ще започне да работи за решаването на проблемите. Най-спешните са свързани със здравеопазването и инфраструктурата в общината. Той подчерта, че независимо от отпуснатите милиони за воден цикъл в село Конаре, хората се снабдяват с вода от кладенците си.

„Дейността ми ще бъде максимално прозрачна, а кабинетът ми – отворен за всички. Първото важно нещо е да върнем усмивките на хората и всички да живеят нормално и спокойно – без страх“ – акцентира кандидатът за кмет.

В пресконференцията участваха още: общинският ръководител на ГЕРБ в Гурково Димитър Драчев, областният председател на ВМРО – Стара Загора Красимир Червилов, Надежда Христова – представител на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ за Гурково и Николаево, общинският председател на БСП в Гурково Иванка Димитрова и областният секретар на партия „Има такъв народ“ в Стара Загора Петьо Ценов.

Всички те определиха обединението от партии от целия политически спектър, които подкрепят Кънчо Папазов като безпрецедентно и че то е в името на смяната на порочния модел на управлението в община Гурково през последния мандат.

Независимият кандидат Кънчо Папазов се подкрепя и от други партии освен изброените.

Кънчо Папазов е роден на 14 септември 1966 г. в Гурково. Завършил е НСА, посветил е дълги години на спорта, работил е в системата на МВР. Развива успешен бизнес в областта на международния транспорт и логистиката над 25 години.

< Назад