19.03.2021

ГЕРБ - Копривщица с иновативен подход към опазване на околната среда и разделното сметосъбиране

Структурата на ГЕРБ в Копривщица предложи на жителите и гостите на града иновативен начин за опазване на околната среда и разделното сметосъбиране. Идеята за това е на общинския ръководител на ГЕРБ Борис Подгорски. Вдъхновен от инициативата „Сърце“ за събиране на пластмасови капачки, той решил да я надгради, като целта е да се изработи и монтира инсталация за събиране на пластмасови бутилки.

„Прецених, че е най – добре този контейнер за събиране на пластмасови бутилки да се постави на Кооперативния пазар в Копривщица, където има повече хора и се генерират повече отпадъци. Съоръжението разполага с преса за мачкане на пластмасата, като по този начин се увеличава количеството на събраните бутилки. Събраните пластмасови отпадъци ще бъдат предавани за рециклиране в съответните лицензирани фирми, а генерираните финансови средства ще използваме за нови инициативи, свързани с грижата за природата и опазване на околната среда“, коментира Подгорски.

От местната структура на ГЕРБ плануват да поставят още няколко подобни съоражения на различни места в града, като стъпка към голямата промяна за по – чиста и зелена околна среда.

< Назад