02.10.2023

ГЕРБ – Бургас влязоха в предизборната битка готови за победа

Партия ГЕРБ в Бургас представи листата си с 51 кандидати за общински съветници и даде старт на предизборната кампания за местния вот. В отбора са включени както личности с опит в политиката, така и нови лица  - доказани професионалисти в своята сфера.

„Една изключително силна листа за общински съветници на Бургас. Познавам всеки един от тях и съм убеден, че активно ще работят за развитието и успеха на града. През следващите 4 години ще инвестираме в младите хора. Те са бъдещето на Бургас и вярвам, че ще пазят духа на града, но и ще уважават неговите традиции. Няма да забравяме и опитните личности в нашата листа, на които дължим това, което представлява нашият Бургас“, заяви кандидатът за кмет Димитър Николов.

Той допълни, че в следващите 4 години Европа ще предоставя много възможности за градове и региони, които имат добре подготвени екипи и защитават проекти. Затова е важно развитието на Бургас да е кауза за всеки един общински съветник.

„Аз съм убеден, че именно такъв екип стои зад мен. Вярвам в тяхната амбиция, че заедно със сърце и душа ще се борят за каузата Бургас. Ще направим така, че Бургас да бъде град, в който си заслужава да дойдеш да учиш, да спортуваш, да живееш, но си заслужава и да останеш“, допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Пълната листа беше официално представена от нейния водач проф. д-р Севдалина Турманова.

„Чест и привилегия е за мен да бъда отново водач на листата на кандидатите за общински съветници от партия ГЕРБ. През изминалия мандат доказахме, че можем да работим заедно, обединени, с увереност, с мъдрост и резултатите от нашето управление са видими за всички. Смея да твърдя, че изпълнихме управленската програма на нашия кмет Димитър Николов, дори я надградихме с интересни проекти. Влизаме в кампанията с вяра, отговорност, защото постигнатото трябва да бъде надградено, защото изискванията на гражданите към нас стават все повече. И с право. Ние можем да работим, можем да носим отговорност и ще го направим.“, каза проф. Турманова.

Емоционално изказване направи и едно от новите имена в листата – адвокат Михайл Хаджиянев, който дълго време оглавяваше Районната и Общинската избирателна комисия в Бургас.

„Мислех да ви кажа, че се гордея да съм част от екипа и да благодаря на г-н Николов за поканата, но реших да споделя с вас нещо много лично, нещо, което казах на най-близките си. Това ще е едно обещание, един обет. Ще вложа всичките си знания и умения, цялата си страст, за това да успеем и да преуспеем с това начинание. С цялото си сърце, с опита си и с разума си чувствам, зная и съм убеден, че най-добрият стопанин на Бургас е г-н Димитър Николов.“, заяви адв. Хаджиянев.

От своя страна колегата му адв. Иво Баев заяви, че силата на отбора е в това да събира на едно място съмишленици от различни партии – хора, които имат една единствена цел – доброто на Бургас!

„Това е един много силен и сплотен отбор – ГЕРБ, „Гергьовден“, СДС, активни граждани на Бургас. Преди много години един много скъп приятел на моето семейство беше казал: „Този влак за Бургас е тъй бавен“. Бургас има особена притегателна сила и всеки, който е бил веднъж тук, бърза да се върне и всички влакове му се струват бавни. Но един друг влак – наречен Бургас, става все по-бърз, по-мощен и по-привлекателен, защото от немалко години този влак се управлява от един много умел машинист – г-н Димитър Николов“, каза адв. Баев.

Той подчерта, че за да бъде по-лесна работата на бъдещия кмет, огромна роля ще има и Общинският съвет.

„Убеден съм, че всеки от нас ще даде максимума от своите усилия, за да можем да бъдем истинска подкрепа на бъдещия кмет на Бургас – г-н Димитър Николов. Искам да пожелая позитивна и целенасочена кампания към хората, за да представим възможно най-добре всички проекти, които ще направят града ни още по-хубав и успешен. И да не забравяме – на 29 октомври с бюлетина №7, за да реализираме максимално много мандати, да имаме кмет на Бургас на първи тур и избрани кметове по населени места“, каза в обръщението си общинският председател на ГЕРБ-Бургас Андрей Рунчев.

 

 

Ето и пълната листа:

 

1        Проф. д-р Севдалина Туманова – инженер-химик

2        Иво Баев – Адвокат

3         Веселин Пренеров - Телевизонен журналист

4         Михаил Хаджиянев - Адвокат

5         Евелина Михалева - Мениджър в транспорта

6         Георги Маринчев - Мениджър по маркетинг

7         Димчо Грудев - Мениджър в туризма

8         Тодор Йосифов - Икономист

9         д-р Георги Дракалиев    - Историк

10       д-р Лидия Стефанова - Лекар, адм. директор на МБАЛ

11       Елена Кокаларова - Адвокат

12       д-р Диян Господинов - Лекар, кардиолог

13       Иван  Станев - Волейболист

14       Павел Чепов - Преподавател

15       Йордан Вълев - Предприемач

16       Димитър Сотиров - Мениджър екология и околна среда

17       Ясен Проданов - Икономист

18       Васил Загорчев - Предприемач

19       Боян  Дяков - Предприемач

20       Бойчо Георгиев - Еколог

21       Саид Хамаме - Урбанист

22       д-р Румен Ангелов - Финансист

23       Марина  Димитрова - Земеделски производител

24       Юлиян  Кулев - Мениджър в туризма

25       Николай Станчев  - Предприемач

26       Николай Василев - Инженер

27       Огнян Станков - Икономист

28       Стефка  Божкова - Генчева - Пчелар

29       Красимир Кралев - Компютърен инженер

30       Мартин Николов  - Строителен предприемач

31       д-р Цветелина Иванова - Лекар, лъчетерапевт

32       Тодор Колев - Електроинженер

33       Станислав Андреев - Инженер

34       Емил Кючуков - Предприемач

35       Карамфилка Апостолова - Експерт по морски транспоерт

36       Филип Буланов - Строител

37       Йордан Йорданов - Експерт в транспорта

38       Мехмед Катърджьолу - Предприемач

39       Цветан Филипов   - Футболист

40       Даниел  Радоев - Инвеститор

41       Мая Бошнакова-Тодорова - Юрист

42       Стефка Чанева - Икономист

43       Христина Янчева  - Педагог

44       Ваня Христова - Педагог

45       Дина Ганева - Юрист

46       Димо Желязков - Машинен инженер

47       Евдокия Николова - Експерт администрация

48       Юлия Данова - Пътен инженер

49       Таня Атанасова - Икономист

50       Димитър Янчев - Рибар

51       Таня Анестиева - Експерт в туризма

 

 

 

< Назад