28.09.2019

Георги Марков от Дупница: В България отнемане на деца от родителите им няма да има

Тези три неща трябва да станат категорично ясни: не на Истанбулската конвенция завинаги; не на пакта миграция и не на псевдо документа по норвежкия модел. Това заяви по време на откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Дупница народният представител Георги Марков, който бе гост на събитието. Марков пожела успех на листата със съветници от ГЕРБ и на кандидата за кмет за трети мандат инж. Методи Чимев.

 

„Тече мълвата, че ще се отнемат деца от майките. Теча мълва, че Истанбулската конвенция ще се приложи. И понеже тук, в Дупница, имаше едно мероприятие – протест на майките срещу това, че ще им бъдат вземани децата, искам да кажа много ясно няколко неща. Първо: Истанбулската конвенция за България е кремирана и погребана завинаги. С мое гласуване я спряхме в Комисията, беше пратена на Конституционния съд и завинаги погребана“, категоричен бе Георги Марков.

 

Пред дупничани народният представител от ГЕРБ отбеляза още, че България не е приела, заедно с още 10 държави, пакта на ООН за миграцията. „Ние няма да приемем мигрантски квоти, защото не приемаме философията на Конвенцията на ООН, че миграцията е бъдещето на Европа до 2030 г.“, подчерта също Марков.

 

„Така нареченият документ, по силата на който по някакъв норвежки модел ще се отнемат деца на майки в България, е хвърлен от Бойко Борисов в коша и стъпкан с крак. Такова нещо в България няма да има. Ние няма да позволим НПО-тата да управляват страната ни. Те не могат да дават служебни бележки за надежност и благонадежност“, бе категоричен още народният представител от ГЕРБ.

 

На централния площад в Дупница Георги Марков представи и своята книга „Феноменът Виктор Орбан“, която предизвика голям интерес. Той отбеляза, че е впечатлен от това, което е видял в Дупница – един чудесен и обновен град, с млади майки и много млади хора.

 

 

< Назад