16.03.2024

Евродепутати от ЕНП/ГЕРБ в Пловдив: Всяка жена трябва да бъде защитена от насилие

Европейската народна партия има нулева толерантност към всички форми на насилие и пълна решителност да се бори с тях. Това заявиха на среща в Пловдив евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев и Асим Адемов. Тази вечер те се срещнаха с представители на Жени ГЕРБ от Пловдив-град и областта, в която участие взеха ръководителят на националната структура Екатерина Йорданова и кметът на Пловдив и областен координатор на ГЕРБ Костадин Димитров.

Жените са движеща сила във всички сфери на живота. Всяка жена трябва да бъде защитена от насилие и това е тема, която е във фокуса на Европейския парламент.  Чрез ЕНП в Европа се чува гласът на България, декларираха представителите на ГЕРБ в Европарламента.

„Имаме кмет, който се ползва с голямо доверие и вярвам че Пловдив и областта ще бъдат основните двигатели при реализирането на нашите кампании и политики”, заяви председателят на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова.

В контекста на проведената днес в Пловдив международна конференция на тема „Европейската сделка за фермерите – Визията на ЕНП за земеделието в Европа” бе обърнато специално внимание на каузата на ЖГЕРБ „Медът е здраве и живот“ в подкрепа на пчеларите, пчелата, меда и пчелните продукти.  Стана ясно, че по време на форума е договорено сътрудничество с Асоциацията на пчеларите от Полша и женски организации, които се занимават със земеделие.

< Назад