07.09.2018

Евродепутатът Емил Радев и кметове поздравиха жителите на Аврен по повод празника на общината

Община Аврен чества 35 години от създаването си. Празникът, който се отбелязва навръх 6 септември - Съединението на България, събра на площад „Ефр. Иван Арабаджиев” стотици жители и гости на общината. Сред официалните лица на тържествената церемония бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, кметовете на Варна и Девня – Иван Портних и Свилен Шитов, председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов. За да засвидетелства своето уважение и с благодарност за доброто партньорство, в Аврен пристигна и делегация от побратимената община Стаучени, Молдова.

Кметът на Аврен Емануил Манолов приветства присъстващите и отправи пожелания за единение. „Споделяйки общи ценности, реализирайки общи проекти с подкрепата на правителството, вървим напред, подобряваме средата за живот, работим в името на бъдещето на децата си и ги насърчаваме да доказват, че могат да надградят постигнатото”, коментира кметът на общината. „Изграждаме улици в Аврен, в Здравец, в Близнаци, както и в други населени места. Ще продължим да подобряваме инфраструктурата, а също и да подкрепяме нашите прекрасни самодейни състави, които пазят традициите и с наградите си ни носят много поводи за гордост и радост”, изтъкна Манолов. Той получи специални благодарности от кмета на Стаучени Валентин Ситник и на свой ред изрази удовлетворението си от осъществените съвместни проекти. „В резултат от това чудесно сътрудничество с побратимената община всяка година молдовски деца идват за няколко дни през ваканцията в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, а деца от Аврен имат възможност да летуват в международен лагер на брега на река Днестър”, отбеляза Емануил Манолов в обръщението си към гостуващата делегация от Стаучени.

Официалната празнична церемония беше предшествана от поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

„За мен е чест да се съберем на площада, който носи името на ефр. Иван Арабаджиев – първият човек в Балканската война, отнел чуждо знаме. Ние сме наследници на ярки личности, с чиито героични дела и постижения трябва винаги да се гордеем”, заяви пред множеството Емануил Манолов, а три деца пуснаха в небето балони в цветовете на националния ни флаг.

Празничната програма в Аврен завърши с концерт на група „Сигнал”, която подари на всички много добро настроение.

< Назад