19.02.2024

Десислава Трифонова, ГЕРБ: Държавата трябва да защити потребители от едностранното индексиране на цените от мобилните оператори

Едностранното индексиране на цените по договорите от страна на мобилните оператори бе основният проблем, който днес гражданите поставиха пред народния представител от ГЕРБ Десислава Трифонова по време на приемната й в Пловдив.

Десислава Трифонова е председател на Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите в 49-то Народно събрание.

„В  сряда - 21.02.2024 г.,  ще проведем заседание на Подкомисията, на което ще изслушаме цялото ръководството на Комисията за защита на потребителите и представители на телекомите. Специално ще бъде поканен и омбудсманът на Република България Диана Ковачева, която винаги е много активна, когато става въпрос за защита на потребителите“, съобщи Десислава Трифонова.

Тя подчерта, че безсилието на държавата да защити потребителите от едностранното индексиране на цените по договорите с телекомите трае вече 3 години.

„Вече близо месец Комисията за защита на потребителите не може да предостави доклад на Подкомисията, на която съм председател, становище законна ли е индексацията или не. Държавата трябва да защити потребители от едностранното индексиране на цените от мобилните оператори“, категорична бе Десислава Трифонова.

 

< Назад