06.11.2021

Десислава Александрова представи листата на ГЕРБ-СДС в Бобов дол

Почти всички кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ - СДС за 10 МИР посетиха Бобов дол в пазарния ден за града. Събитието се водеше от Десислава Александрова, учител от града, която е под номер 106 в бюлетината. Неин личен приоритет е сферата на образованието и качественото обучение на децата.

"В управленската програма на ГЕРБ образованието е стратегически, национален и основен бюджетен приоритет. Вярвам, че можем да живеем в хармонично и проспериращо общество, само ако заложим трайно на образованието. Убедена съм, че можем да имаме ускорено социално-икономическо развитие, само ако то е базирано на образованието, науката, иновации и технологиите", заяви Деси Александрова.

Водачът на листата Христо Терзийски поговори с местните производители, които предлагат своите стоки на пазара и обсъдиха възможностите за изграждане на по-гъвкава земеделска инфраструктура, която да гарантира най-кратък път на продукцията до крайния потребител, и да позволи на  земеделските производители да получат по-добра и справедлива цена за труда си.

Даниел Александров обясни плановете за развитие в секторите Земеделие и Социални дейности. С номер 32 хората зявиха, че подкрепят реформата на системата за социално подпомагане, което ще позволи по-ефективно  подпомагаме на 350 000 семейства месечно.

Фармацевтът Мишел Виячева и специалистът по дентална медицина Елка Лукарска-Ангелова не подминаха темата за здравеопазването и отговорните действия срещу COVID-19. “Фокус в предизборната ни програма е мотивиране на завършилите медицински специалности да останат да работят в страната”, посочиха те.

Областният координатор на Младежи ГЕРБ Нели Точева обясни, че в програмата на Коалицията е заложено също здравните вноски на новоприетите студенти да бъдат поети от бюджета за периода между завършване на училище и започване на лекции в университета.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ - СДС се срещнаха и с жители на дупнишкото село Яхиново. Там те бяха посрещнати от кметицата на населеното място Софка Скоклева, кметът на общината инж. Методи Чимев и зам.-кметът по социални дейности Крум Милев.


< Назад