03.05.2018

Депутати от ГЕРБ - София област се включиха в честването на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание в Копривщица

Народните представители от ГЕРБ-София област Валентин Милушев и Васил Цветков участваха в честването на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание в Копривщица. Депутатите от ГЕРБ се включиха в празника по покана на общинския ръководител от ГЕРБ и кмет на града Генчо Герданов.

Тържествата се проведоха под патронажа на председателя на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. В словото си председателят на парламента заяви, че по традиция на този ден се събираме да отдадем дълбока признателност към героите на града, проявили огромна смелост и родолюбие.

Кметът Генчо Герданов поздрави всички жители и гости на града. Той подчерта, че всеки българин трябва да носи Копривщица и Априлското въстание в душата си.

Поднесени бяха цветя на гроба на Тодор Каблешков в двора на църквата „Успение Богородично” и пред паметника-костница в центъра на града. Направена бе възстановка на събитията отпреди 142 години, в която взеха участие над 200 души.

< Назад