23.09.2018

Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова участва във форума "30 години по-късно: Какво задържа Балканите извън Европейския съюз. Ролята на жените в процесите на присъединяване"

Народният представител от ГЕРБ-Хасково и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси Евгения Ангелова взе участие във форума "30 години по-късно: Какво задържа Балканите извън Европейския съюз. Ролята на жените в процесите на присъединяване". Конференцията се проведе в Тирана, като неин домакин бе женската организация на Албанската демократична партия – част от ЕНП. Събитието бе подкрепено и от фондациите „Конрад Аденауер“ и „Ханс Зайдел“.

В рамките на форума Евгения Ангелова бе лектор на тема: Взаимодействие на Балканите като предпоставка за присъединяване към ЕС. „Балканите трябва да бъдат обединени и да работят в координация, за да се справят с препятствията, които стоят между тях и членството им в Европейския съюз. Европейският съюз е сериозен към Западните Балкани и има амбициозна програма за тях“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

„Българското председателство на Съвета на ЕС показа видими резултати за региона и осигури присъствие и участие на шестте страни от Западните Балкани във всички събития и срещи в ЕС, които ги касаят“, обясни в рамките на своята лекция Ангелова.

В конференцията участваха още председателят на женската организация на ЕНП Дорис Пак, международният секретар на ЕНП Патрик Фолер, председателят на Албанската демократична партия Лулзим Баша, както и председателят на женската организация на Албанската демократична партия Албана Вокши.

 

 

< Назад