01.10.2014

Цветан Цветанов: С доверието, което Европа има в ГЕРБ, ще можем да се възползваме от европейската солидарност

Убеден съм, че с потенциала и доверието в ГЕРБ, Европа ще даде възможност да се възползваме от европейската солидарност в новия програмен период. Това заяви в Габрово заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че през 2013 г. правителството на ГЕРБ е подготвило новата рамка за стратегическо партньорство с Европейската комисия за новия финансов програмен период, в който за България са предвидени 32 млрд. лв. „Когато дойде правителството на Пламен Орешарски, отхвърли всичко това. Правителството на Пламен Орешарски лиши българските граждани, лиши европейските граждани на България от възможността да се възползват от европейската солидарност, затова 2014 и 2015 година ще бъдат нулеви за страната ни“, посочи още Цветанов.

По думите му формулата на успеха е стабилно правителство, което да работи в диалог с местната власт. Като пример Цветанов посочи Община Габрово, в която за периода, през който кметове са Томислав Дончев и Таня Христова, по европейски програми са инвестирани над 200 млн. лв. „Това може да стане само когато има подготвена администрация, силни институции и правителство, което работи заедно с местната власт. Това може да го направи само правителство на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов“, каза още Цветанов.

„Каквито и позиции да заемахме, винаги работехме заедно, в екип – кмет, общински съветници, кметове на села, народни представители, министри. Доказахме, че можем да градим Габрово и региона“, заяви водачът на габровската листа на ГЕРБ Цветомир Михов. По думите му вече е време за честни избори, в които всички да гласуват, защото за България няма друг изход освен стабилно управление на ГЕРБ.

Евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев призова кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Габрово да не забравят хората, да живеят с техните болки и проблеми. „И хората да не забравят кандидатите. Да мислят за тях като за хора, защото един лош човек, не може да стане добър политик“, призова още Томислав Дончев.

< Назад